Outplacement

Outplacement

Coaching en “weer aan het werk” - begeleiding

Er ontstaat “gedoe” op je werk. Soms sluimert en onvermijdelijk, je weet dat niet lekker loopt, je doet je best maar wat je ook doet je baas is niet tevreden en onredelijk. Eigenlijk wist je dat “het” zou komen maar toch ben je verrast door het moment en de manier waarop de vaak jarenlange samenwerking wordt beëindigd.
Maar vaak ook komt de reorganisatie als donderslag bij heldere hemel en toch nog onverwacht. Opeens krijg je te maken met een Sociaal Plan, afspiegeling, boventalligheid en “geen plaats in de nieuwe organisatie”. In beide gevallen komt er een ontslag en opeens sta je in een andere wereld. In het gunstigste geval met een beëindigingovereenkomst en een zak met geld. Maar vaak is een weg naar het loket van de sociale dienst noodzakelijk om een WW uitkering aan te vragen. “Het einde” kun je denken, maar ook kun je deze fase zien als het begin van de volgende stap in je loopbaan.

Je hebt of gaat je vertrek in goede banen leiden, maar hoe doe je dat? Je dromen vallen in duigen, je toekomstplannen komen in een ander daglicht te staan en in plaats van POP gesprekken moet je werk gaan zoeken. Je bent altijd gevraagd voor banen maar in deze arbeidsmarkt moet je gaan solliciteren.

Je wilt graag verder maar het komt er gewoon niet van, in plaats van naar je werk doe je overdag boodschappen en ben je verbaast over het aantal mensen wat dagelijks bij school staat, boodschappen doet en naar de sportschool gaat.

In deze situatie is het verstandig om je zoektocht naar werk niet alleen op te pakken en om ondersteuning te zoeken. Het doel van de ondersteuning is jou te helpen naar een duurzame passende oplossing.

Tijdens het HoltWerk + Partners ontwikkelde “weer aan het werk” trekct krijg je hulp geboden op de volgende gebieden:

  • Verleden achter je laten en een plek te geven in je eigen "ervaringsbibliotheek" om je blik daarna te kunnen richten op de toekomst
  • Inzicht in je persoonlijke kwaliteiten en drijfveren (wie ben ik, wat wil en kan ik, welke lessen heb ik geleerd)
  • Verkenning arbeidsmarktmogelijkheden
  • Benutten van je netwerk
  • Aanscherpen sollicitatievaardigheden

Tijdens het traject worden Partners ingezet om je vanuit diverse invalshoeken versneld inzicht te geven in je eigen mogelijkheden.