(Her-)financiering

(Her-)financiering

(Her-)financiering

Een overname, groeiplannen, het opzetten van een nieuwe activiteit, aankopen van een pand of bedrijfsoverdracht vraagt om kritisch kijken naar de financier die u begrijpt en die bereid is om op marktconforme voorwaarden u krediet en leningen te verstrekken. Ook opgelopen verliezen moeten gefinancierd worden en alternatieve financieringsbronnen moeten worden aangewend.

Met de huidige ontwikkelingen in de accountancy en het bankwezen bent u op zoek naar een betrouwbaar gesprekspartner die met u de risico’s op een rijtje zet en die u ondersteunt in het zoeken naar de juiste financieringsbronnen. Het aanvragen van risicokapitaal, bankkrediet of juist staatsgegarandeerd krediet vraagt nou eenmaal om een gedegen voorbereiding en een goede presentatie. Natuurlijk wordt gebruik gemaakt van de gegevens en informatie die uw accountant heeft opgeleverd.

Het opbouwen van een relatie met externe en betrouwbare financiers vraagt om meer dan een memorandum en een financieringsaanbieding. U wilt immers ook op langere termijn met elkaar “in zaken” blijven en u wilt niet verrast worden met kleine lettertjes en aanvullende voorwaarden. De financieringslasten mogen niet knellend zijn, u wilt ook in de toekomst vervangingsinvesteringen kunnen doen.

Banken zijn minder vrijgevig dan enkele jaren geleden maar zijn zeker bereid om nog kredieten te verstrekken. U wordt echter wel gevraagd om een gedegen onderneming- en financieringsplan te overleggen. Financieren van duurzame productiemiddelen zal gemakkelijker gaan dan het financieren van uw oplopende debiteurenportefeuille.

HoltWerk + Partners wil uw bedrijf kennen en ondersteunt u bij het opstellen van uw kredietaanvraag. Deze aanvraag vertaalt HoltWerk + Partners naar uw toekomstige financiers. U krijgt een partner in de onderhandeling die slechts één belang heeft namelijk u te helpen aan een adequate financiering.

HoltWerk + Partners heeft een uitgebreid netwerk in de bancaire wereld. Ze kent de wegen naar informal investors en is gewend om financiële plannen te maken voor u privé als voor uw onderneming(en).